"Спаси София" погна луксозен бар пред Народния театър

Фандъкова си затваряла очите за незаконното заведение

Актуални новини
10:05 - 16 Декември 2021
3634
"Спаси София" погна луксозен бар пред Народния театър

Заведението пред Народния театър е напълно незаконно и трябва да бъде премахнато. За това апелира гражданската организация "Спаси София" не независимия общински съветник Борис Бонев и посочва нарушенията: 

Заетата площ е двойно по-голяма от разрешената в схемата, а обектът дори не е на правилното място! Собственикът не е плащал на р-н Средец НИКАКЪВ наем от поставянето на обекта (2012 г.) до сега.

Там трябва да има само маси, но са поставени и масивни найлонови тенти, които загрозяват една от най-емблематичните сгради на София.

Заведението има разрешение да работи като сезонен обект - само през месеците с хубаво време. То трябва изцяло да се премахва през зимата, но въпреки това работи целогодишно!

"Спаси София" пита: "Къде сте г-жо Фандъкова? Как така 10 години "не сте разбрала", че пред Народния театър има подобна злоупотреба? Какво, освен чадър в ущърб на общественият интерес, е дългогодишното игнориране на това и стотици други нарушения? Какво прави Ивайло Иванов от МВР, когото назначихте за директор на Столичен инспекторат?

Изпратихме сигнал и очакваме пълна проверка още днес, налагане на максимални санкции по всички неспазени членове на Наредбата, както и незабавно премахване на обекта! Аман от беззаконие!".