"Замълчи, замълчи“ от филма „Любимец 13“ омая публиката в Баден-Баден

Соня Йончева и маестро Найден Тодоров си партнираха на музикалния фестивал Pfingstfestspiele

Топ
15:31 - 23 Май 2024
7457
"Замълчи, замълчи“ от филма „Любимец 13“ омая публиката в Баден-Баден

Соня Йончева и маестро Найден Тодоров, заедно със симфоничния оркестър на Баден-Баден отново бяха център на музикалния фестивал Pfingstfestspiele. Концертът в неделя представи песни от известни филми, сред които блестеше българската песен „Замълчи, замълчи“ от филма „Любимец 13“. Красивата мелодия разтопи сърцата на немската публика, която възторжено аплодира родния шедьовър, написан в далечната 1958 г. и изпят тогава от Мими Николова.

В програмата звучаха и „Paroles” на Далида и Ален Делон, „Не плачи за мен, Аржентина“ от филма „Евита“, “The Love Incide”, “Somwere” от Уестсайдска история, “Moon river“ от „Закуска в Тифани“, както и музика от филмите „Красавицата и звярът“, „Хари Потър“ и „Mеждузвездни войни”.

Киното е основен акцент на тазгодишното издание на фестивала Pfingstfestspiele – Баден-Баден. Престижният форум ще бъде закрит на 26 май от Теодор Куренцис и Симфоничния оркестър на Щутгардското радио SWR.

Това е второто съвместно гостуване на престижния музикален форум на българското топ сопрано и маестро Найден Тодоров, който в момента е служебен министър на културата.

Следващата им съвместна изява ще бъде на 10 август във Варна в операта „Мадам Бътерфлай“.