Радан пита ЕК за скъпия ток в България

Актуални новини
14:40 - 06 Декември 2021
2062
Радан пита ЕК за скъпия ток в България

Независимо от съвсем естествения интерес към съставянето на ново правителство и прекрасния празник Никулден, ежедневната работа продължава.

Депозирах въпрос до ЕК относно проект за нови правила за балансиране на електропреносните мрежи в България. Съществуват сериозни съмнения, че налагането на тези нови правила може да доведе до повишаване на цената на електричеството за крайните потребители, както и че би противоречало на Правото на ЕС. В коментар ще публикувам най-сериозния анализ по темата, който прочетох досега.

Надявам се, че новото българско правителство ще провежда много по-активна и сериозна европейска политика, основана на защита на националния интерес преди приемане на нови актове от институциите на ЕС, а не на мрънкане и оплакване след като законодателството е в сила. 

Също толкова важно е решенията, вземани в България да бъдат съгласувани с институциите преди влизането им в сила, за да не се установява противоречие с Правото на ЕС пост фактум, както често се случва в последните години.

Готов съм да бъда активен партньор в провеждането на такава разумна политика.

Пост на евродепутата Радан Кънев, правописът е запазен