Радев изревнува Кирил Петков за рейтинга, пуска си клипчета с МИГ-а

Политика
15:15 - 08 Декември 2021
5659
Радев изревнува Кирил Петков за рейтинга, пуска си клипчета с МИГ-а

В любов и на война всичко е позволено. Също и в битката за рейтинг. Президентът Румен Радев и бъдещият премиер Кирил Петков никога не са пестили взаимните суперлативи един към друг, но държавният глава напоследък е развил патологична ревност към българо-канадското си протеже, твърдят сигурни източници от "Дондуков" 2.

Не става обаче въпрос за идеологически различия, а за най-първично мерене на рейтинг. Радев Никак не бил доволен, че Българският Джон Траволта упорито го гони по одобрение след електората, а тази седмица чашата преляла, след като няколко социологически агенцции обявиха Петков за политика с най-високо одобрение у нас - между 46 и фантастичните 60%.

Президентът веднага се задействал и още вчера спешно привикал пиар екипа си, начело с още не напълно възстановения от коронавируса свой любимецц Кирил Атанасов. Радев здраво нахокал подчинените си, че са затънали в мързел и самодоволство и им поставил насрещен план до Коледните празници отново да го изстрелят пред Кирчо по народна обич.

Клетниците се задействали мигновено, като стратегията им е да залагат на мачисткия имидж на генерала като контрапункт на младежкото и почти нежно излъчване на Петков. В момента всички социални мрежи са заляти с претоплени клипчета от авиоподвизите на Радев от времето, когато беше активен боен пилот.

Само за 16 часа например видеото от представянето на Радев на авиошоуто в София през 2014-а година е получило над 300 000 нови споделяния в различни платформи. За да не останем по-назад, нека се насладим и ние на фигурите в небето на Радев.