Радев: Никога не призовавам шофьорите ми да карат бързо

Законът трябва да се спазва, особено от политиците, заяви президентът

Новини
14:12 - 17 Май 2024
3496
Радев: Никога не призовавам шофьорите ми да карат бързо

Законът трябва да се спазва, особено от политиците, които трябва да дават пример. Това беше първият коментар на президента Румен Радев за трагедията на пътя на входа на  Аксаково с колата на НСО, при която загина човек. 

Радев изрази съболезнования към семейството на загиналия. "Никога не призовавам шофьорите ми да карат бързо", сподели той.

В четвъртък автомобил на НСО, в който е пътувал съпредседателят на ПП Кирил Петков, катастрофира. При удара на колата с друг автомобил е загинал един човек. Инцидентът е бил причинена от кола, внезапно изскочила от път без предимство. Това съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната".

Военната прокуратура е образувала досъдебно производство по случая, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тепърва с автотехническа експертиза ще бъде изяснена скоростта, с която се е движил автомобилът, в който е пътувал Кирил Петков. 

Националната служба за охрана е специализирана военизирана държавна служба към Президента на Република България. 

От своя страна от НСО излезе с позиция по казуса. "Националната служба за охрана призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен инцидент, докато компетентните институции не приключат работата си", пише в становището.

По повод извънредното заседание на НС във вторник, Радев заяви, че свикването на парламента може да бъде използвано, за да бъде употребен за предизборна трибуна.