Радев за ген. Мутафчийски: ВМА е еталон в медицината

Здраве
16:26 - 01 Декември 2021
2033
Радев за ген. Мутафчийски: ВМА е еталон в медицината

Президентът Румен Радев поздрави началника на ВМА ген. проф. Венцислав Мутафчийски по повод 130-а годишнина от създаването на Академията и го отличи като ръководител на еталон за медицината структура. 

"Основната мисия на ВМА е високопатриотична – грижа за съхраняване и възстановяване на здравето на военнослужещите. Чест прави на поколенията военни медици, че благодарение на тяхната всеотдайност и професионализъм, Военномедицинска академия винаги е била на нивото на изискванията и поставените задачи са решавани успешно". Това посочва президентът Румен Радев в поздравителния адрес. 

Използвам празничния повод да изразя своето уважение към Вас, както и към ръководството, и всички военни и цивилни служители на ВМА за вашите високо чувство на отговорност, посветеност на медицинската професия и стремеж за непрекъснато усъвършенстване.

Благодарение на традициите във ВМА и Вашите усилия, днес ВМА е съвременен научно-образователен и диагностично-лечебен комплекс, един от основните стълбове на родната медицина, в който се прилагат най-високите световни стандарти в медицинското образование и практика.

В поздравителния си адрес президентът Румен Радев изразява признателността си към ръководството и всички военни и цивилни служители на ВМА за техните високо чувство на отговорност, посветеност на медицинската професия и стремеж за непрекъснато усъвършенстване.

Уверен съм, че ще продължите и занапред да влагате душа и сърце във Вашата високоблагородна професия в служба на човека, посочва още държавният глава.