Рагу от дроб с ябълки и сайдер
за 4 порции, 20 мин
Продукти
500 г черен дроб – телешки или свински
4 ябълки
370 мл сайдер – ябълково вино
1 щипка сух джинджифил
2 с.л. брашно
4 с.л. зехтин или олио
черен пипер и сол
2 глави червен лук
Приготвяне
Подсушеният черен дроб се нарязва на филийки и се овалва в брашното.
Запържва се в загретия зехтин или олио до златисто – да остане сочен. Изважда се и се оставя на топло.
В същата мазнина се запържва обеленият и наситнен червен лук.
Добавят се ябълките, нарязани на филийки, и се задушава още 1-2 мин.
Сипва се сайдерът, кипва и къкри, докато леко се посгъсти. Подправя се с джинджифила, сол и черен пипер.
Връща се черният дроб и се разбърква внимателно 1 мин. на котлона.
Поднася се, като се оформят не много високи кули с редуване на дроб и ябълки, залети със соса.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.