Рагу от дроб с ябълки и сайдер

за 4 порции, 20 мин

Кухня
10:26 - 17 Юли 2020
3298
Рагу от дроб с ябълки и сайдер

Продукти

500 г черен дроб – телешки или свински

4 ябълки

370 мл сайдер – ябълково вино

1 щипка сух джинджифил

2 с.л. брашно

4 с.л. зехтин или олио

черен пипер и сол

2 глави червен лук

 

Приготвяне

Подсушеният черен дроб се нарязва на филийки и се овалва в брашното.

Запържва се в загретия зехтин или олио до златисто – да остане сочен. Изважда се и се оставя на топло.

В същата мазнина се запържва обеленият и наситнен червен лук.

Добавят се ябълките, нарязани на филийки, и се задушава още 1-2 мин.

Сипва се сайдерът, кипва и къкри, докато леко се посгъсти. Подправя се  с джинджифила, сол и черен пипер.

Връща се черният дроб и се разбърква внимателно 1 мин. на котлона.

Поднася се, като се оформят не много високи кули с редуване на дроб и ябълки, залети със соса.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.