Рашков: Разбрахме коя е жената, пътувала в джипа- убиец

Общество
17:30 - 06 Юли 2022
5900
Рашков: Разбрахме коя е жената, пътувала в джипа-убиец

Установена е жената, за която се предполага, че е била с Георги Семерджиев по време на катастрофата в София вчера, при която загинаха две млади жени.

Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков пред депутатите от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Той обаче не разкри други детайли от разследването.

„Информацията, която имам е от проведената оперативка. Има данни, че е имало съучастник една жена, която е установена. Главното действащо лице е издирвано, но вече е налице. При разкриването на случая сме напред“, уточни вътрешният министър.

По думите му истинското решение не е  в повишаването на наказанията, а трябва да се обърне внимание и на своевременното реагиране и профилактиката.

„Не можем да вървим само по пътя за повишаване на наказаният, защото очевидно това не може да бъде решението. Да, трябва да се вземат по-строги наказателни мерки в подобни случаи. Трябва да се постави и въпроса докога на такива лица ще се назначава охрана от МВР, защото са защитени лица на Прокуратурата и се касае за следствена тайна“, добави Рашков.

„Във всички случаи той ще бъде санкциониран. Не можем да попречим обаче той да излезе от гаража си. Важно е доколко санкцията ще има възпиращ ефект. В НК има санкция за вода, управляващ без свидетелство за управление. С другите номера той ще заблуди първоначално органите на реда, той вероятно е имал определени мотиви. Това трябва да бъде предотвратено“, каза той. По думите му най-важна е превенцията.