Разкритие на Lupa.bg: Братя Диневи са купувачите на чисто новите лимузини в Бургас

Олигарсите запълниха автопарка си с коли за 1,2 милиона лева

Ексклузивно
18:10 - 15 Ноември 2019
38971
Разкритие на Lupa.bg: Братя Диневи са купувачите на чисто новите лимузини в Бургас

Братя Диневи са собствениците на двете чисто нови супер скъпи коли - джип "Ламборгини Урус" и баровски Ролс-Ройс WRITH. Двете мощни возила бяха регистрирани преди няколко часа в КАТ Бургас и струват поне 1,2 млн. лева, научи Lupa.bg. Най-вероятно колите ще са с регистрационни табели А 333333, както почти всичките им играчки на четири колела.

Йордан и Динко Диневи са заклети почитатели на луксозните автомобили. Те не жалят средства за тях. В гаража им могат да се намерят колекционерските автомобили „Форд Мустанг" от 1968 г., „Шевролет Курвет Стинг Рей от 1970 г., дори и „Чайка ГАЗ 13" от 1969 г.

Част от колите на двамата олигарси

Има и супермодерни зверове като Lamborghini Murcielago LP-640 Roadster и Dodge Viper Venom Henessey - един от 22-та в света и единствен в Европа, който бие с 4 секунди „Бугати Вейрон" при ускоряването 0-320 км/ч. Само преди няколко месеца милионерите платиха и главозамайващата сума от 6 милиона евро, за да се сдобият с последната версия на „Бугати Вейрон". Автомобилът е с 8-литров мотор W16, но с увеличен работен обем и 1520 конски сили. С този агрегат колата може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,8 секунди.

„През 1990 г. аз бях в дилема - дали с първите си спечелени пари да си купим с брат ми мерцедеси, да отидем за по 1 месец на екскурзия някъде или да почнем да правим нещо друго. По това време бях млад - на 20 и няколко. И досега не мога да си обясня как сме взели такова решение. Оставихме мерцедесите и пътуванията за по-късно. Те наистина дойдоха, и то с голям блясък, но по-късно. Това решение през 1990 г. е истинският ни удар в живота", заяви преди време Динко Динев.

И ако тогава те са се отказали от мерцедесите, сега могат да си купят сто подобни коли. Диневи обаче обичат разнообразието. И докато малкият брат Йордан лудее по автомобилите, големият се глези с яхти, които вече гонят бройката на колите им.