Разследване на Lupa.bg: Бащата на близнаците Динкови давал ли е пари да ги отърве от затвора?

Петър Динков признава в чат, че "където е трябвало е дал и каквото е искал е станало"

Общество
14:00 - 09 Октомври 2024
10371
Разследване на Lupa.bg: Бащата на близнаците Динкови давал ли е пари да ги отърве от затвора?

Днес пред съда трябва да застане бащата на близнаците Валентин и Борислав Динков, които са обвинени за укривателство на убийството на Митко от Цалапица. Вероятно Петър Динков ще обясни пред магистратите защо след умъртвяването на 24-годишния младеж по спешност е извадил международни паспорти на синовете си. Майката на мъртвия Димитър Атанаска Бакалова разполага с чат, от който става ясно, че Петър Динков е давал пари за спасяване на децата си, които по всичко личи не са помагали на убиеца Рангел Бизюрев да прикрие престъплението, а са участвали в него.  

"На 23.08.2024 г. Петър Динков трябваше да даде показания, но не се яви в съда, та да видим плащачът дали ще дойде този път! Ще попитам лично на кой е плащал и колко е платил?", заяви пред Lupa.bg Атанаска Бакалова. 

Само фактът, че Борислав е дал идеята Митко да бъде заровен жив, без да бъде извикана Спешна помощ, говори, че не става дума само за укривателство. Младежът е предложил също ровът да бъде покрит със строителни отпадъци, за да не бъде намерен. След убийството двамата братя са си извадили по спешност международни паспорти и са заминали за морето, а баща им прехвърлил негова кола на тяхно име. Това са все факти, които говорят не за укривателство, а за съучастничество. Има съмнение, че Борислав е удрял Митко по главата, докато Рангел по торса.

Според Атанаска Бакалова близнаците Динкови и Рангел Бизюрев се опитват да прикриват и трети участник в убийството. Тя разполага с видео на което се вижда, че нито Борислав, нито Рангел стоят зад волана на автомобила, с който е извозен трупът на Митко. Дали не кара Валентин или пък неговия баща?

Според жители на Цалапица двете момчета и Рангел Бизюрев не биха могли сами да се отърват от трупа на Митко. Вероятно по-възрастен и опитен човек им е помогнал да прикрият следите си.  

Хората в Цалапица се заканват, че ако близнаците бъдат пуснати от ареста, няма да се спрат пред нищо, за да ги върнат обратно там. Те разказаха пред Lupa.bg, че са пласирали наркотици и затова се страхуват за децата и внуците си. Срещу тях има подадени множество сигнали в Районното в Стамболийски, които обаче били късани. Според тях лично уволненият началник Ангел Керпиев се е грижил братята да нямат криминално досие. Но какво може да се очаква от шеф, който по време на дежурство, пътува за чужбина?!, коментираха пред медията ни хората в Цалапица.  

Очевидно някой пази близнаците Динкови, тъй като от прокуратурата отказаха да бъде направен нов следствен експеримент, който щеше да разкрие истината за убийството. Експертизата на криминалния психолог Тодор Тодоров, която уличава близнака Борислав, също не е допуснато да бъде прочетена в съдебна зала. Самите братя се оплетоха в лъжите си при разпитите си в съда. Въпреки това техният обвинителен акт продължава да бъде за укривателство, а не за съучастие.