Разследване на Lupa.bg: Бившата шефка на „Митниците” ли е гасила цигара в окото на тъщата на Пейо?!

От Министерството на правосъдието опровергаха твърденията на адв. Димитър Вълков за инцидент в килията

Крими
17:10 - 19 Юни 2024
10917
Разследване на Lupa.bg: Бившата шефка на „Митниците” ли е гасила цигара в окото на тъщата на Пейо?!

Обвиняемата за убийството на зет си Пейо Красимира Трифонова не е претърпявала инциденти в килията. Арестантка не е гасила цигара в окото на бившата дипломатка, както твърди нейният адвокат Димитър Вълков, нито пък е била бита. Това заявиха пред Lupa.bg от Министерство на правосъдието.
 

Красимира Трифонова

В момента съкилийничка на Красимира Трифонова е бившата шефка на „Митниците” Петя Банкова. Ако твърдението на адв. Вълков беше вярно, излиза, че митничарката е гасила цигара в окото на бившата консулка в Тайланд. Дори това да е станало преди нейното настаняване при ексдипломатката, щеше да има викове и писъци, които нямаше как да останат незабелязани от надзирателите. Без преглед и лечение от медик също нямаше как да мине.

Според източници на медията ни от Министерство на правосъдието Красимира наистина страда от множество заболявания. Днес адв. Вълков по време на пледоариите си говори за тях: Красимира има тремор, загуба на слух, отслабване с повече от 25 килограма, загуба на координация, изчезнало зрение, хипертония.

Заподозряната за убийството на Пейо обясни в съда, че приема по 15-20 таблетки на ден. Тя се оплака, че лекарите, които я преглеждали, неглижирали нейното състояние, а възрастната ѝ майка, която е на 86 години, обикаляла да търси медици. 

Прокурор Виолета Желева опонира, че Трифонова е била преглеждана многократно, водена е в частни клиники, посочени от нея и освен това ѝ е назначена съдебномедициска експертиза, за да установи какво ѝ е състоянието.