Разследване на Lupa.bg: Има ли трети помагач в убийството на Митко от Цалапица?

Очаква се близнакът Борислав Динков да получи обвинение за съучастничество на 8 юли 

Общество
17:00 - 30 Май 2024
5423
Разследване на Lupa.bg: Има ли трети помагач в убийството на Митко от Цалапица?

Пореден отказ за нов следствен експеримент за убийството на Митко от Цалапица направи окръжният прокурор Бойка Лулчева. Майката на умъртвения младеж Атанаска Бакалова е поискала да бъде направен такъв с основния заподозрян за тежкото престъпление Рангел Бизюрев, но е била отрязана.

„Убийството не е станало на съседната улица, както разследващите смятат, тъй като аз щях да чуя. Освен това съседът, който е по-близо до „местопрестъплението” на 100 % щеше да види. Той има в двора си кучета, които най-малкото щяха да лаят”, обясни пред Lupa.bg майката на Митко.

Държавното обвинение също така е отказало да направи ДНК анализ на намерени джапанки на мястото, където е заровен младежът. „Джапанките не са на сина ми. Неговите са черни и са 44-ти номер, а намерените са зелени и са 40-ти”, обясни почернената жена. Възможно е да са на единия от двамата близнаци, които са участвали в заравянето на трупа на Митко.

Все още не е ясно дали братът Борислав Динков ще бъде с променено обвинение. Досега той е разпитван в съда като подсъдим за укривателство, а не за съучастничество. Главният заподозрян за убийството Рангел Бизюрев твърди, че не е удрял Митко в лицето, а само в торса. Че младежът не е убит от един човек е пределно ясно: има кръвоизлив в мозъка, множество вътрешни кръвоизливи, счупени челюст, носна преграда, ребра. Глезените му са били насинени от множеството ритници. Освен това Борислав е предложил да закопаят мъртвия си приятел и е счупил телефона му. Именно той е завел полицията на мястото на престъплението. Не е за пренебрегване и факта, че тренира бокс и ударите в лицето най-вероятно са негови.

Това са все доказателства, че е участвал във фаталния побой. Не е изключено да е имало още помощници в ликвидирането на младежа.  

Напълно е възможно обидите, за заради които е извършено убийството, да не са реални. Знае се, че близнакът Борислав е харесвал момиче, което е флиртувало с Митко. Може той самият да е пуснал слуха, че съперникът му говори зад гърба на Рангел, за да го ядоса и да отиде да се разправя с него. Истината се очаква да излезе на 8 юли, когато ще бъде разпитано момче. То  ще потвърди или отрече дали Митко е обиждал Рангел.