Разследване на Lupa.bg: Обирджиите на бизнесмена от „Обеля“ опоскали инкасо на магистрала „Струма“?

Общество
17:35 - 12 Май 2022
6074
Разследване на Lupa.bg: Обирджиите на бизнесмена от „Обеля“ опоскали инкасо на магистрала „Струма“?

Четиримата маскирани и въоръжени мъже, които обраха вчера бизнесмена Евтим Славков на бул. "Ломско шосе" в столичния квартал "Обеля", са автори и на друг голям обир – този на инкасото на автомагистрала „Струма“ през април миналата година. Това предположи пред Lupa.bg експертът по сигурността Иво Атанасов.

Почеркът на кражбата е един и същ - носенето на късо и дълго оръжие, ударът на служителя на Евтим Славков през лицето. При обира на инкасо автомобила бе ударен охранител, като обирджиите също бяха четирима.

На 18 декември 2020 г. пак по сходен начин бе обран друг инкасов автомобил в Перник. Екшънът се е разиграл пред сграда, в която има офиси на ЧЕЗ и „Изипей“. Липсващата сума е близо 1 млн. лева. 

Предполага се, че първият си голям удар маскираните мъже са направили през 2017 г., когато са извършили обир пред касовия център на БНБ, откъдето са взели над половин милион лева.

Източници на Lupa.bg, уточняват, че обрания бизнесмен на „Ломско шосе“ е на около 60 г. Невярна е информацията, че е на 44 г. Мъжът, който го е придружавал, е на тази възраст.

В бизнеса Евтим Славков е започнал да прохожда с автомивка. При него са идвали всички големи мутри от „Люлин“ и мотел „Божур“. Тъй като мивката била направена върху газопровод, който захранвал Бакърена фабрика, е трябвало да бъде закрита. За да бъде спасена, Славков се сприятелил с полицаи от 9-то РПУ. След това върху наследствени земи е построил аквапарк, който е бил много оборотен. Прави и спортен комплекс „Кристал“. Той предлагал на клиентите освен различни видове спорт, спа и секс услуги. От тях са се възползвали полицаи от люлинското РПУ.  

Въоръжения обир на Евтим Славков е бил извършен на бул. "Ломско шосе" в столичния квартал "Обеля" вчера. Сигналът за криминалното деяние е подаден в 12.45 часа. Четирима маскирани са нападнали Славков и неговия подчинен пред комплекса „Кристал“.  Служителят е ударен в главата и му е взетата чантата с много пари.  Той е настанен в болница „Св. Анна“, където е опериран от екипа на лицево-челюстния хирург д-р Жельо Димов. Крадците още не са намерени.