Разследване на Lupa.bg: Рецидивистът от Цар Калоян запалил братовчедка си заради майка й?

Общество
17:22 - 22 Ноември 2021
5807
Разследване на Lupa.bg: Рецидивистът от Цар Калоян запалил братовчедка си заради майка й?

Майката на запаленото и изнасилено момиче от Цар Калоян е причината за ужасната трагедия, разиграла се на 17 ноември в дома на ученичката, предположиха пред Lupa.bg източници от полицейските среди.

25-годишният Ниязи Якуб отишъл в дома на братовчедка си, за да търси майка й, с която имал интимна връзка, разказват нашите източници. Момичето вероятно е знаело за греховните им отношения и е влязло в конфликт с батко си.  Скарали са се и в изблик на гняв той я е изнасилил и запалил.

Майката на жертвата е имала връзка с племенника на мъжа си. Греховната любов на жената била разкрита от свекър и свекърва й. За да спаси брака си, тя прекратила отношенията си с младия си приятел. Той обаче не искал да се разделят и продължил да я търси.

Тъй като тя го избягвала, един ден той я е отвлякъл и я изнасилил из околностите на Цар Калоян. За престъплението си той е бил осъден на 2 г. и 8 месеца затвор. След излизането си от зандана 25-годишният мъж продължил да търси леля си, което нямало как да остане незабелязано от роднините му.

„Майката на изгореното момиче се е опитала да изтрие срама от лицето си, затова завела дело срещу племенника си. Решението на съда обаче е въз основа на твърденията на жената, а дали всичко е така, е под въпрос“, обясняват нашите източници.

На 17 ноември 25-годишният рецидивист изнасили, преби и опита да отсече в пръстите на лявата ръка на братовчедка си, след което я запали. Момичето е намерено от майка си. То е успяло само да каже кой й е причинил това и изпаднало в безсъзнание.

Мъжът се укрил веднага след извършването на престъплението. Задържан е край разградското село Стражец. Той се е движел със собствения си автомобил.

Пострадалото момиче е в изключително тежко физическо състояние. Има около 30 процента изгаряния по тялото. Откарана е в болница в Русе, където е на командно дишане. Медицинският екип е ампутирал част от крайниците.