Ремонт по бул. „България“ променя движението на коли и автобуси

Рейсовете по линии 76, 204, 304 и 604 с нов маршрут от 30 юни до 19 юли

Новини
15:45 - 28 Юни 2019
4432
Ремонт по бул. „България“ променя движението на коли и автобуси

Ремонти на пътните платна по бул. „България” от 30 юни ще промени изцяло движението на колите и автобусите. Трамвайното трасе няма да се реконструира, така че мотрисите по линия №7 няма да бъдат спирани, обясниха пред Lupa.bg от Столична община. Реконструкциите обаче значително ще усложнят преминаването на автомобилите.  

При първия етап от ремонта - от 30 юни до 4 юли 2019 г. ще бъде забранено движението на превозни средства по южното пътно платно на булеварда - в участъка от бул. „Витоша” до бул. „Пенчо Славейков”. 

От 5 до 19 юли колите и автобусите няма да преминават в участъка от бул. „Акад. Иван Ев. Гешов” до бул. „Черни връх”, като движението ще бъде двупосочно в северното платно на булеварда. 

Заради ремонтите се променят маршрутите на автобусни линии № 76, 204, 304 и 604 само в посока пл. „Орлов мост“ - те ще преминават по бул. „България” след Професионалната гимназия по „Текстил и моден дизайн” наляво по бул. „Витоша”, надясно по бул. „Пенчо Славейков“, по бул. „България” и по маршрута си. По този начин градският транспорт ще се движи от 30 юни до 4 юли.  
Предвижда се временна спирка на бул. „Пенчо Славейков” след бул. „Витоша” в посока пл. „Орлов мост” за рейсовете.

От 5 юли до 19 юли  частично ще се промени маршрутът на автобусна линия № 76 в посока ж.к. „Гоце Делчев - рейсовете ще минават от бул. „България”, по бул. „Пенчо Славейков”, по бул. „Витоша”, после надясно по ул. „Бяла черква”, по бул. „Петко Ю. Тодоров”, като автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки.

Рейсовете в посока НДК ще се движат по  следния маршрут - от кръстовище бул. „България“ – бул. "Акад. Иван Ев. Гешов“ – бул. "Петко Ю. Тодоров“ по северното пътно платно на бул. „България” до кръстовището на булеварда с „ Фр. Нансен“ – бул. "Черни връх“ и след това по маршрута си. 

Разкрива се временна спирка на бул.„България“ преди бул. "Петко Ю. Тодоров“ в посока НДК за автобусни линии №№ 204 и 304. 

Снимката е илюстративна