Решено единодушно: Мая е на БСП

Социалисти питат Манолова кога ще си размрази членството в партията

Топ
12:18 - 15 Септември 2019
5151
Решено единодушно: Мая е на БСП

Мая Манолова и всички останали досега номинирани и издигнати от местните структури на БСП кандидати за кметове бяха утвърдени от Националния съвет на партията. Решението бе гласувано единодушно и така Столетницата официално издига бившата омбудсманка за свой претендент за столицата. 

В коридорите на червената централа обаче социалисти започнаха да се питат кога най-сетне Манолова ще се върне към редиците на партията. Кюстендилката замрази членството си с началото на мандата си на национален обществен защитник. Преди да смени адресната си регистрация със софийска, тя бе член на организация от столицата на черешите. Ако стане кмет на столицата, тя има право да съвместява тази функция и членството си в БСП. 

Манолова години наред бе и шеф на Общопартийната контролна комисия на левицата или по-позната като другарския съд. 

„Мая Манолова си я познаваме като острие. Нейният път започна и доскоро беше пътят на левицата и ако искаме наистина да променим моделът в София и в страната, това няма как да стане според мен, без подкрепата на БСП", коментира по-рано зам.-шефът на червените в парламента Драгомир Стойнев.