Решетки заради 106 кг марихуана

Новини
14:25 - 10 Април 2023
1325
Решетки заради 106 кг марихуана

Врачанският окръжен съд постанови днес най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двама обвиняеми – С. Б. и Т. Т. Те се привлечени в качеството на обвиняеми от Врачанската окръжна прокуратура за това, че на 5 април т. г. на ГКПП Оряхово в съучастие се опитали да влязат в страната от Румъния, превозвайки голямо количество наркотици.

Двамата са шофьори на товарна композиция - влекач „Рено” и хладилно полуремарке и без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, са пренесли през границата на страната 95 пакета, съдържащи съцветие от зелена листна маса. При теста веществото реагирало на канабис с общо тегло 106 кг. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

След като взе предвид материалите, събрани в досъдебното производство, разгледа доводите, залегнали в искането на прокуратурата, както и аргументите на страните, съдът постанови С. Б. и Т. Т. да бъдат задържани за постоянно в ареста. Според съда са налице всички изискуеми от закона предпоставки за това и съществува реална, а не хипотетична опасност да извършат ново престъпление.