Резултат: Три досъдебни след МВР акцията в Кюстендил

Крими
12:16 - 15 Март 2023
1140
Резултат: Три досъдебни след МВР акцията в Кюстендил

Три досъдебни производства са образувани след специализирана полицейска операция на територията на Кюстендилска област, съобщиха от полицията.

Операцията вчера е била във връзка с противодействие на икономическата престъпност, защита на политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и пътната безопасност. Тя е проведена на територията на Кюстендилска област от служители на ОДМВР, районните управления и служители на дирекция "Жандармерия", уточниха от полицията.

Проверени са били общо 17 търговски обекта, две питейни заведения, девет сервиза и автоморги, 13 заложни къщи, 8 пункта за изкупуване на метали. Проверени са 191 моторно-превозни средства и 319 души.

Образувани са три досъдебни производства. Те са за повреждане на чужда собственост и за притежание на наркотици. По едно от досъдебните производства е задържан 77-годишен мъж, за повреждане на 30 овощни дървета в общински имот в землището на с. Коркина, община Бобов дол, казаха за БТА от полицията.

При специализираната операция са били съставени и 22 акта. Връчени са били и 12 протокола за предупреждение по Закона за МВР.