Риба ходи с перките си

Неизвестният досега обитател на океана живее на дъното

Мистика
12:51 - 20 Януари 2020
3522
Риба ходи с перките си

Американски учени съобщиха за мистериозна риба, която върви по дъното. Рибата използва перките си като крака за придвижване. Странното същество е открито на дълбочина около един километър.

Изследователите правят откритието с помощта на дълбоководна камера, заснела  странната риба. По-късно, когато учените разглеждат видеоклиповете, те с изненада установяват, че някакво странно и непознато морско създание стои на краката си и се движи по дъното на океана. Всъщност, рибата използва перките си, за да се мести по дъното. Изследователите са на мнение, че теглото на рибата с крака може да достигне 50 килограма, а дължината – метър и половина.

Неотдавна край бреговете на Южна Америка в Тихия океан на големи дълбочини бяха открити три нови вида риби. Смята се, че тези същества принадлежат към вида на морските охлюви – полупрозрачни са, нямат люспи, но имат  големи зъби. Тъй като все още не са назовани, временно се наричат розови, сини и лилави. Тези риби обитават изключително голяма дълбочина в океана. Още по-рано край бреговете на Австралия международна група учени открива неизвестни същества, за които разказва видеото: