Риба печена върху картофи
за 3 порции, 35 мин
Продукти
3 парчета филе от риба по избор - по около 150 г
500 г картофи
150 г заквасена сметана
1 с.л. горчица
2-3 с.л. масло
копър – зелен и семена
черен и бял пипер, сол
Приготвяне
Картофите, без да се белят, се сваряват, обелват се, нарязват се на дебели шайби.
Подреждат се в тавичка, посоляват се и се поливат, още докато са топли, с половината от маслото, леко разтопено.
Нарязаният на ситно зелен копър се смесва със заквасената сметана и горчицата, сол и черен ипер.
Подсушените филета риба се поръсват със сол и бял пипер.
Слагат се върху картофите, намазват се с останалото масло.
Пече се в загрята умерена фурна до златиста коричка на рибата.
Изважда се от фурната и се залива със сметановия сос.
Поръсва се със семена копър.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.