Риба със зеле и картофи

за 2 порции, 40 мин

Кухня
09:44 - 18 Октомври 2020
3190
Риба със зеле и картофи

Продукти

300-350 г филе от риба по избор

½ глава зеле

500 г картофи

3-4 с.л. масло

100 мл зеленчуков бульон

200 мл течна готварска сметана

1 щипка захар

1-2 ч.л.горчица по избор

½ връзка магданоз

1-2 щипки индийско орехче

сол, черен и бял пипер

 

Приготвяне

Зелето се нарязва на ленти и се задушава в 1 с.л. масло. Залива се със зеленчуковия бульон и къкри докато течността се поизпари.

Сипва се готварската сметаната и се оставя само леко да кипне. Подправя се с черен пипер, захарта и горчицата.

Обелените и нарязани на кубчета картофи се сваряват в малко посолена вода. Отцеждат се и се намачкват или пюрират с 1-2 супени лъжици масло, сол и индийско орехче, поръсва се с наситнения магданоз.

Рибата се поръсва със сол и бял пипер. Запържва се в останалото загрято масло 2-3 мин. от всяка страна.

Поставя се върху канапе от киселото зеле и се гарнира с картофите.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.