Риба със зеле и картофи
за 2 порции, 40 мин
Продукти
300-350 г филе от риба по избор
½ глава зеле
500 г картофи
3-4 с.л. масло
100 мл зеленчуков бульон
200 мл течна готварска сметана
1 щипка захар
1-2 ч.л.горчица по избор
½ връзка магданоз
1-2 щипки индийско орехче
сол, черен и бял пипер
Приготвяне
Зелето се нарязва на ленти и се задушава в 1 с.л. масло. Залива се със зеленчуковия бульон и къкри докато течността се поизпари.
Сипва се готварската сметаната и се оставя само леко да кипне. Подправя се с черен пипер, захарта и горчицата.
Обелените и нарязани на кубчета картофи се сваряват в малко посолена вода. Отцеждат се и се намачкват или пюрират с 1-2 супени лъжици масло, сол и индийско орехче, поръсва се с наситнения магданоз.
Рибата се поръсва със сол и бял пипер. Запържва се в останалото загрято масло 2-3 мин. от всяка страна.
Поставя се върху канапе от киселото зеле и се гарнира с картофите.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.