Рибни кюфтенца с лимонена майонеза (стъпка по стъпка)
Каймата от риба се приготвя с накълцване
Продукти
За кюфтенцата: Филе от риба без кожа, пресен лук, джинджифил, чили, чесън и сол - всичко в количествата и пропорциите е на вкус.
За лимонената майонеза: Домашно приготвена или готова майонеза се смесва с настъргана кора и сок от лимон или лайм на вкус.
Приготвяне
1
Пресният лук се нарязва напречно леко косо на дребно. Задушава се кратко в малко олио и се оставя да изстине. Може да се остави и суров, но леко сотиран е по-сладък и по-лесно смилаем.
2
Рибното филе се изважда от хладилника непосредствено преди обработка, за да е стегнато и да се реже по-лесно. Нарязва се на тънки ленти.
3
Лентите се нарязват напречно на дребно – накълцват се. Нарязват се на много дребно пресен обелен джинджифил, чили чушле, чесън.
4
Омесват се рибата, джинджифилът, лютото чушле, чесънът и запърженият пресен лук с малко сол. Оформят се кюфтенца. Изпържват се в загрято олио от двете страни до златисто кафяво. Поднасят се с лимонената майонеза.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.