РИОСВ изрина незаконно сметище

Общество
11:08 - 10 Април 2023
970
РИОСВ изрина незаконно сметище

Екипът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково почисти участък от крайпътната зона по ул. "Пловдивско шосе" в областния център, където се е образувало незаконно сметище, съобщиха от инспекцията.

От входа за гробищния парк до края на застроената част на улицата бяха събрани бяха 46 чувала с отпадъци - предимно пластмасови бутилки, чашки, кенчета, хартиени и найлонови опаковки и други битови отпадъци. Чувалите ще бъдат извозени от Община Хасково.

Акцията е част от кампанията на Министерството на околната среда и водите за почистване на замърсени терени "Да сложим точка на замърсяването". Целта на кампанията е да се привлече вниманието на обществото към безконтролното изхвърляне на отпадъци на всякакви места, като се даде личен пример и се демонстрира ангажираност за премахване на вредните последици за околната среда.

Предишната кампания по разчистване на отпадъци в региона по инициатива на РИОСВ бе в началото на февруари т. г., когато Областното пътно управление събра големи количества боклук, струпани покрай автомагистрала "Марица" в последните километри до граничния пункт "Капитан Андреево".