Родителите на починалото 3-годишно: Докторите убиха и нас

В педиатричната болница пазели спешното легло за пациент, който щял да дойде на следващия ден

Общество
19:09 - 16 Ноември 2019
7714
Родителите на починалото 3-годишно: Докторите убиха и нас

Все още няма заключение какво е причинило смъртта на тригодишното дете в София в четвъртък след 4 часа безплодно обикаляне из столичните болници. Почернените родители за първи път говориха пред медиите, като разказаха ужасяващата история в ефира на Би Ти Ви.

"В педиатрията много добре видяха, че детето ни умира и неколкократно ни помолиха да си тръгнем. Молихме ги да го вземат в болницата - нямали легла. За нас животът няма да е същият. Искаме обаче да няма други случаи. Искаме правда - това бе един 3-годишен ангел." Това казаха нещастните майка и татко, които не пожелаха лицата им да бъдат снимани.

Обиколката по болниците е била драматична - първо в педиатричната клиника, откъдето ги препращат в Правителствена болница. Там ги връщат за домашно лечение, но малчуганът се влошава. Връщат се в педиатрията, където детето колабира и с линейка е откарано в "Пирогов". Там умира.

"Не знам как спи дежурната докторка. Каза ми, че пазели спешното легло за някой, който щял да дойде на 15-и. А синът ми умираше на кушетката", каза бащата. И допълни през сълзи: "Те убиха и нас".

Иначе здравното министерство разпореди проверка на трите лечебници. Според родителите детето е имало остра вирусна инфекция, впоследствие и сепсис. От педиатричната болница, където първо отива семейството и хоспитализират детето, твърдят, че няма забавяне в лечението му.