Роднините на убитата жена на О'Джей Симпсън: Кеф, пукна гадината!

Те ще си търсят до дупка обезщетението от 33 млн. долара от наследниците на касапина

САЩ
16:07 - 12 Април 2024
5459
Роднините на убитата жена на О'Джей Симпсън: Кеф, пукна гадината!

Два дни след смъртта на бившата звезда О'Джей Симпсън в щатските медии се завъртя буря около противоречивата му и скандална личност. Сред тези, които категорично вярват, че той е трябвало да пукне в затвора, а не у дома си, са адвокатите на семействата на бившата му съпруга Никол Браун и приятеля й Роналд Голдман, които тъмнокожият спортист зверски уби.

Пред "Скай" юристите заявиха, че все още вярват във вината на Симпсън по процеса в двойното убийство на клиентите им през 1995 година. Както е известно, по онова време делото бе изключително нашумяло, като медиите дори го нарекоха "Процесът на Века".

Прокурорите твърдяха, че спортистът е заклал двойката в пристъп на ярост и представиха доказателства, включващи тестове на кръв, коса и влакна, свързващи го с убийствата. Защитата пък пледираше умишлено набедяване от полицията, мотивирано от расизъм.

Килърът се радва - току-що е оправдан

В крайна сметка журито отсъди изцяло в негова полза и го намери за "невинен", макар и по-късно да бе признат за отговорен за смъртта на Никол и Роналд в гражданско дело. "Фактът, че О Джей Симпсън е починал по никакъв начин не променя това, че той е мръсен убиец", коментира адвокатът на семейството на Роналд Голдман, Дейвид Кук.

"Още пет години преди убийството, вече бе ясно, че говорим за брутално семейно насилие. Тогава бе арестуван, обвинен в побой и какви бяха последствията - призна си сам. Дори не е оспорвал обвиненията. Но въпреки това, никога не е бил в затвора. Бе ясно, че ще се случи нещо подобно и то се случи", казва пък тази на семейство Браун, Глория Олдред.

И двамата юристи се обединиха в мнението, че Симпсън все още дължи милиони на клиентите. През 1997 г. той бе осъден да плати 33,5 млн. долара обезщетение на семействата, но скоро след това побърза да обяви фалит. Въпреки това те обмислят как да поискат сумата от наследниците на килъра.

Негативно за О'Джей Симпсън се изказа и доайенката на клана "Кардашиян" Кейтлин Дженър. "Добре дошла, загуба", написа достолепната дама.