Роклята на Мерилин Монро донесе на Ким Кардашиян страшна болест

Заради диета риалити звездата получила псориатичен артрит

Изповеди
22:30 - 11 Юли 2022
7543
Роклята на Мерилин Монро донесе на Ким Кардашиян страшна болест

Ким Кардашиян разкри в интервю, че е била на строга диета в продължение на три седмици, за да отслабне и да облече известната рокля на Мерилин Монро на тазгодишната Met Gala. Диетата дала желания резултат, но коствала здравето й.

Риалити звездата свали близо осем килограма и се разходи по червения килим с роклята на Bobby Mackey в Ню Йорк. В интервю тя разкри, че промяната в храненето е довела до псориатичен артрит. А именно, преди Ким спазвала вегетарианска диета, в която нямало месо.

„Псориазисът ми се разпространи по цялото ми тяло и получих псориатичен артрит. Не можех да движа ръцете си. Наложи се да посетя ревматолог, който ми назначи терапия. Уплаших се и веднага премахнах месото от диетата си. Скоро се успокои“, каза Ким.

В диетата на Кардашиян нямало въглехидрати и захар. Въпреки че тя все още твърди, че диетата е била успешна и че целта е постигната, последиците за здравето все още са налице.

„Когато за първи път пробвах роклята, не ми стана и им казах – дайте ми три седмици и ще я облека. Беше предизвикателство, нещо като филмова роля. Реших да го поема. През това време не докосвах въглехидрати и захар. След Met Gala ядох всичко, включително понички и пица“, каза тя. 

Симптомите на псориатичен артрит обикновено са болезнени, подути и груби стави, с появата на зачервяване, от едната или от двете страни на тялото. След това подуване на пръстите на ръцете или краката, болка в долната част на гърба, тендинит, което затруднява подвижността.

Тези симптоми се появяват периодично, въпреки че има периоди на почивка, и са много подобни на симптомите на ревматоиден артрит.