Росен Желязков води 2 листи на изборите

Няма противоборство, посланията ми ще бъдат еднакви, обясни бившият шеф на НС

Новини
16:37 - 07 Май 2024
1793
Росен Желязков води 2 листи на изборите

ГЕРБ-СДС регистрира листата си за евроизборите. Неин водач е председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков. Заедно с него на регистрацията в ЦИК днес присъстваха административният секретар на партията Цветомир Паунов, както и част от кандидатите за евровота на коалицията ГЕРБ-СДС.

Политическо решение ще бъде къде да бъде представител Росен Желязков - в българския парламент или в европейския. Росен Желязков е водач на две листи на предстоящите избори 2 в 1.

В изказването си пред журналисти след регистрацията на евролистата в ЦИК Желязков поясни, че между двете листи няма противоборство, както и посланията за двете кампании на партията му ще бъдат еднакви - национална цел ни е България да бъде не само лидер на Балканите, но и лидер по ръст на БВП. Това са пропорционални избори, няма мажоритарен елемент в тях, смята Росен Желязков, като отхвърли искането да коментира, че двама бивши председатели на НС - той и Никола Минчев от ПП/ДБ - ще се състезават за ЕП.

Очакванията на Желязков са отново ГЕРБ-СДС да имат най-голямата група европредставители, както и да са част от най-голямата еврогрупа - Европейската народна партия.

Евролистата на ГЕРБ е стабилна, без вътрешни противоборства, а и конкуренция, увери още Росен Желязков.

ГЕРБ-СДС регистрираха листата си в лидерския 25-ти многомандатен избирателен район София
Отбелязваме, че бившата еврокомисарка, както вицепремиер и външен министър в кабинета "Денков" Мария Габриел не част от листата на ГЕРБ-СДС.

Евролистата на ГЕРБ-СДС:

Росен Димитров Желязков
Андрей Андреев Ковачев
Андрей Гришев Новаков
Емил Йорданов Радев
Ева Константинова Майдел
Илия Димитров Лазаров
Асим Ахмед Адемов
Николай Димитров Рашков
Алина Стефанова Милушева
Себастиян Жан Таджер
Борислав Красимиров Киров
Станислав Станиславов Петрунов
Георги Стоянов Владов
Цвета Ангелова Точева
Даниел Пламенов Пелов
Ваня Радомирова Тонева
Полина Венциславова Исаева