Росица Кирова не разбира защо се сменя КЕВР

ГЕРБ не виждали проблем у регулатора

Актуални новини
09:58 - 30 Януари 2022
3218
Росица Кирова не разбира защо се сменя КЕВР

Всички трябва да бъдат доволни от работата на председателя на КЕВР Иван Иванов. Това заяви депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на 47-то Народно събрание Росица Кирова пред БНТ. 

Подмяната на един човек с друг не е начинът да бъде решен проблемът. Има проблем с неразбирането на функцията на независимите регулаторни органи, отбеляза тя. Къде е проблемът, който вижда новото правителство към КЕВР? ГЕРБ не разбрали къде има проблем с работата на енергийния регулатор, като никой ме им дал обяснения за това. Парламентарната група все още няма да внесе вот на недоверие срещу правителството в областта на енергетиката, а ще им даде време да се поправят.

Във връзка с възможността за борда на директорите на ""Булгаргаз", Кирова каза, че има нещо смущаващо в цялата работа. Тя заяви, че директорът на борда не е политическо поставено лице от ГЕРБ. Кирова добави, че дори отстраненият директор на "Булгаргаз" бил служебен министър в един от служебните кабинети на Румен Радев.

Това изчегъртване на хората на Румен Радев ли е, запита тя. Има една битка и икономическа борба между две лобита, които искат да овладеят енергетиката и транзитът на газ в България, изтъкна Росица Кирова, цитирана от "News.bg". 

След като падне мораториумът, Кирова очаква да предложи мерки, които не са постигнали.