Ростбиф с бадемова ремулада и билка (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

за 4 порции, 80 мин

Кухня
07:50 - 02 Август 2022
1519
Ростбиф с бадемова ремулада и билка (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

Продукти

1 кг телешко/говеждо цяло парче за печене

1 стъбло целина – около 75 г

25 г каперси

3-4 стръка магданоз

4 кисели краставички

150 г кисело мляко

2 с.л. майонеза

сол и черен пипер

3 с.л. горчица

2 с.л. олио

2 шепи ненарязан кресон – друга билка или миск от билки

 

Приготвяне

1

Бадемите се нарязват на дребно.

2

Целината леко се обелва и се нарязва на малки парченца.

 

3

Каперсите и магданозът се наситняват заедно.

  

4

Киселите краставички се нарязват на дребно.

 

5

Смесват се киселото мляко и майонезата. Добавят се бадемите, целината, каперсите и магданозът, киселите краставички, сол и черен пипер и се разбърква.

 

6

Телешкото се натрива със сол и черен пипер и се намазва с горчицата.

 

7

Загрява се олиото и месото се запържва до златисто от двете страни.

 

8

Месото се слага в тава заедно з мазнината. Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 30-35 мин.

 

9

Измитият кресон или друга билка се подсушава много добре.

 

 

10

Изпеченото месо се увива в алуминиево фолио и се оставя да отпочине 10 мин. Нарязва се на филийки и се гарнира с кресона. Поднася се с бадемовата ремулада.