Руди Гела громи Продължаваме промяната и ДБ заради съюза с Бойко (НА ЖИВО)

Василев пита след скандалните записи от изпълнителния съвет на Кирил и Асен: Да не се окаже, че те са руските шпиони?!

Общество
11:03 - 26 Май 2023
17105
Руди Гела громи Продължаваме промяната и ДБ заради съюза с Бойко (НА ЖИВО)

Депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев громи ПП в БТА и обяви, че напуска мястото си в нея заради готвената коалиция за управление с ГЕРБ. 

Той обяви, че се върши огромно предателство пред избирателите на ПП. 

Руди Гела заяви, че нямало как да гласува за такъв съюз и ще гласува "против" него в залата. "ГЕРБ направиха Кирил Петков за смях пред цяла България. А Мария Габриел ще управлявва като Фандъкова - София, а ще става премиер", недоволства Гела. 

Според него Кирил Петков бил уплашен. И нарече думите му за дълбоката държава и участието на службите в действията на Василев - "най-голямата глупост". 

"Никой не е правил записи нито в стаята на групата, нито в централата на партията", уточни Гела. И така потвърди информацията на Lupa.bg от рано тази сутрин, че записът, който ще предостави публично, е направен по време на Изпълнителния съвет на ПП в неделя срещу понеделник, без никакво участие на СРС-та. 

Василев заяви, че истинското задкулисие е между ПП-ДБ и ГЕРБ. "Мълчат, крият истината. Само допреди 5 дни Кирил Петков лъжеше, че няма да има представители на ГЕРБ в правителството", разкрива Гела. "Радостине, хора като теб не ни трябват", пък е казал акад. Николай Денков на Гела. Така разбрал, че с "тези хора нещо се случва". 

"Ако някой се опасява, че аз съм предател, нека види какво се случи с ИТН", каза още ексспортният министър. И разкри, че алтернатива на ГЕРБ за редовно правителство на ПП-ДБ имало, но не уточни каква. И се самообяви за евроатлантик, защото движението му "Силна България" било с такава насоченост. 

Василев дори се оплака, че втори път преживявал предателство. 

Той обясни, че е слушал заседанието на Изпълнителния съвет на ПП от 22,30 в неделя вечер до около полунощ, след което си е легнал, но е продължил да записва на компютъра си, кактко Lupa.bg вече ви информира рано сутринта.

"Не съм записвал Кирил Петков от спални и апартаменти. Това не е таен запис. Не искам обаче да си мисля какво си говорят в тесен кръг Кирил, Асен, Лена, Лорер, щом такива неща си говорят пред 50 души", коментира Василев. Той допуска, че Петков или е много лаком, или е много глупав, или някой го държал с него. Иначе смятал, че бившият премиер за базисно коректен човек. 

След което пусна и част от близо 5-часовия запис. 

От него ясно се чува намерението на Кирил Петков да представи Мария Габриел като залог за коалицията. 

"Да, имената са синхронизирани с посолствата. Службите са наши", обявява на свой ред във въпросната нощ Асен Василев, както Lupa.bg разкри

Чува се и изречението как интелектуалците в България били само 6-7 процента, а ако нямало ала-бала с президента, нямало ПП да стигне и "дотук". 

От записа става ясно още, че имало разговор между Кирил Петков и шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен с обещание, според лидера на ПП от нейна страна, България да влезе в Еврозоната, но чрез заобикаляне на правилата. 

"Правителството ще продължи, докато Бойко се страхува от Гешев", каза още на пресконференцията Руди Гела. И обяви тържествено тезата, че главният прокурор щял да поиска имунитета на Бойко Борисов, но Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев щели да шиканират този процес с 6 месеца, докато конституционните промени не разкарат фигурата на обвинтиел номер 1. 

"Срамно е лидерите на ДБ и ПП да мислят механизма за защита на Бойко Борисов. Нека Христо да каже това вярно ли е", настоява Василев. 

А много интересно, според него, било и изказване на Явор Божанков, чуто на записа. "Това е най-чистият вариант да дадеш държавата на руската пропаганда", изрази мнение Василев. И се чуди дали всъщност ПП не са някакви шпиони на Русия в България, които целят "Възраждане" да дойдат на власт. И разгроми Асен Василев за изразените опасения от него преди няколко седмици как коалиция с ГЕРБ щяла да доведе именно до това. 

От записите се разбирало още и че Христо Иванов е бил на крака при лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, за да го моли за осигуряването на конституционно мнозинство. "Ами  аз ставам сутрин и искам да се гръмна заради това", призна Радостин Василев. И разкри, че не неговото, а психологическото състояние на Кирил Петков било разклатено. А снощи се чул с шефа на ДАНС Пламен Тончев, който го уведомил, че имало сигнал за заплахи срещу него и затова осигурявал кола да пази пред дома на Гела. 

Очаквайте подробности!