Румен Петков: 15 000 полицаи пазят властта, народът е беззащитен

Общество
11:49 - 10 Септември 2020
4970
Румен Петков: 15 000 полицаи пазят властта, народът е беззащитен

Всеки, който иска да даде своя принос за свалянето на режима трябва да бъде на площада. Това каза в предаването „Добър ден, България“ на радио „Фокус“ лидерът на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков. АБВ е последователна в действията си още от първия ден, 9 юли, с искане за оставката на правителството и главния прокурор, допълни Петков.

„Ние трябва да виждаме всеки ден чекмеджето с един милион евро и няколко златни кюлчета, за да не забравяме технологията, с която ни управлява Борисов, технологията, с която ни граби Борисов. След 2 септември протестите отново придобиха енергия и мощ и няма да има стихване до отстраняването на Борисов и Гешев“, каза Петков.Това е протест срещу корупцията и никоя политическа партия не бива да се опитва да яхне протеста.

В отговор на думите на премиера, че мафията иска да управлява България, Румен Петков заяви, че мафията и в момента управлява, а твърденията на премиера са грозни. Опитите да се внуши че протеста е режисиран отвън са непочтени и некоректни, отбеляза той.

„Хората, които са всеки ден на площада го показват“. Петков допълни, че в сравнение с други протести, никога не е виждал струпване на толкова полиция за спокойствието на властта. Да докараш 15 хиляди полицаи означава да опразниш областните градове и да оставиш хората без защита, изтъкна лидерът на АБВ.