Румен Петков брани изгонените руски дипломати

Не ви казваме "сбогом" и ще ви очакваме с "добре дошли", заяви лидерът на АБВ

Политика
16:15 - 29 Юни 2022
1843
Румен Петков брани изгонените руски дипломати

Лидерът на АБВ Румен Петков, известен с проруските си възгледи, прикани привържениците си да изпратят дружно изгонените руски дипломати.

"Скъпи нормални хора,
В петък (1 юли) в 11:00 часа ще бъдем пред Руското Посолство в София, за да кажем на нашите приятели - не ви казваме "сбогом" и ще ви очакваме с "добре дошли". Бъдете с нас, за да им покажем, че във времената на безумие не са сами", написа Петков във фейсбук.

"Този жалък човечец стъпи с калните си обувки във властта, без да си дава сметка нито какво е това, нито се интересува от интересите на България. Но днес надмина и себе си, като обяви, че ще изгони 70 руски дипломати. Интересно е служебното правителство да установи кои са взели решението за гонене на тези дипломати и какво е основанието за твърдението, че те са нарушавали Виенската конвенция. Защото ако основанието е, че са работили за чужди интереси, първият, който трябва да бъде изгонен, е Кирил Петков", каза вчера Петков.

"Много е важно да му бъде направен своевременно медицински преглед, да бъде освидетелстван и усмирен вън от държавните институции и не непременно вътре на Четвърти километър.

Служебното правителство ще бъде изправено пред огромното предизвикателство да нормализира отношенията ни с Русия, да гарантира продоволствената и енергийна сигурност на България. Но прокуратурата е длъжна да повдигне обвинение за престъпленията, които бяха извършени и за невероятните корупционни схеми на Кирил Петков – от границата, през газовите доставки, смазването на вътрешния пазар на зърното и, разбира се, ползването на правителствения самолет като будоар. Това са неща, за които ще се боря с всичките си сили, защото това е интересът на България", каза още лидерът на АБВ.