Румен Радев се загрижи за тероризма в Йордания

Президентът се срещна с външния министър на кралството

У нас
19:15 - 20 Август 2019
3923
Румен Радев се загрижи за тероризма в Йордания

България и Йордания имат отлично партньорство и ще задълбочат двустранното си сътрудничество в сферата на сигурността, борбата с радикализацията и тероризма. Това е била общата позиция на президента Румен Радев и министъра на външните работи на Хашемитско кралство Йордания Айман ас Сафади, които разговаряха днес на "Дондуков" 2, съобщава прессекретариатът на президента.

България високо цени усилията на Йордания за поддържане на мира и стабилността в Близкия изток, което е от изключително значение за държавите от съседните региони и за Европейския съюз, посочил президентът Румен Радев. Държавният глава е подчертал ефективността и добрите резултати от инициативата на йорданския крал Абдула II т.нар. Процес Акаба, за противодействие на тероризма, екстремистките идеологии и радикализацията, която е особено важна за региона на Балканите, пише в съобщението.

България и Йордания ще продължат и двустранния обмена на информация и опит в превенцията на радикализацията посочват от прессекретариата. 

Снимка: БТА