Русия се отказа от идеята да окупира Украйна

Новини
09:45 - 25 Март 2023
7686
Русия се отказа от идеята да окупира Украйна

Михайло Подоляк, съветник към украинското президентство, заяви, че Русия се е отказала от идеята за пълна окупация на Украйна, предаде агенция УНИАН.

"Русия наистина няма никакви военни цели сега. Тя има една цел. И вече я изразява на различни платформи както официално, така и неофициално, както публично, така и непублично. Тази цел е да унищожи максимален брой граждани на Украйна", каза той.

Според него руснаците разбират, че няма да могат да превземат Украйна, каквато е била първоначалната им цел. Русия е напълно откъсната от съвременната цивилизация, посочи Подоляк.

Сега Руската федерация се отказа от концепцията за окупация на Украйна, сигурен е Подоляк. Руснаците днес една цел - демонстративно и публично да унищожите възможно най-много цивилни.

Руската федерация започна пълномащабна война срещу Украйна на 24 февруари 2022 г., но бързо разбра, че не може да спечели тази война. Окупаторите бяха разгромени в Киевска област, по-късно загубиха и Херсон, а от месеци не могат да превземат и Бахмут.