Руски военни говорили с НЛО

Не получили никаква информация за оръжия

Мистика
10:35 - 24 Април 2019
7886
Руски военни говорили с НЛО

След падането на метеорит край руския град Челябинск през 2012 г. се разбра за т.нар. „Синя папка”. Всъщност, това са много папки с общо наименование. В тях имало информация за изследване на извънземни обекти в годините на СССР. Високопоставен сътрудник на Министерството на отбраната в оставка, генерал-лейтенант от запаса, академик Алексей Савин обявява пред журналисти, че в края на 80-те години група изследователи от експертното управление на Генералния щаб е успяла да установи контакт с представители на друга цивилизация. Никой от присъстващите журналисти не се учудва на признанието. Просто всички въздъхват облекчено: „Е, най-после си признаха”.

„Ние искахме да установим контакт с представители на друга цивилизация. И успяхме”, казва Савин. Била разработена специална методика, позволяваща на човешкия мозък да се настрои за контакт. „Необходимо е да се настрои енергоинформационният контур на човешкия мозък на определена вълна, като един вид радиоприемник”, пояснява академикът. Никаква хипноза, лекарства или други подобни методи не са използвани по време на експериментите. Резултатите били впечатляващи.

На шест контактьори била предоставена възможност за физически контакт, а двама дори успели да попаднат на извънземен кораб. По думите на Алексей Савин представителите на извънземната цивилизация се разкривали постепенно, давайки тази информация, която считали за нужно. Разказвали за своята структура на властта, за система на възпитание и образование. Не са дали никаква информация за нуждите на военните. Единственото, което се съгласили да споделят, било схема на апаратура за диагностика и лечение на различни заболявания.

Самият Савин ръководил експеримента. „За тях земляните са като малки деца. Ние сме твърде млада цивилизация, за да сме им интересни в качеството на субект за общуване. Но понеже сме част от Вселената, с нашите неразумни действия можем да навредим както на себе си, така и на другите цивилизации. Затова ни следят. Преди 4 години ние се опитахме да повторим експеримента и успяхме”, казва Савин, като настоява, че  работата на руските екипи по контакти с извънземни продължава. На въпрос на руски журналист защо едва след падането на Челябинския метеорит се съобщава на медиите толкова секретна досега информация, Алексей Савин отговаря: „А защо да крием това от хората? Напротив, трябва да ги подготвим за новите предизвикателства на времето. А те са изменението на климата и недостигът на питейна вода. И в този процес Русия има особена роля. Когато преминем критичната точка, народът от всички страни ще се затича към нас. И как ще ги посрещнем? С оръжие? Разбира се, ще се наложи да се договаряме”, казва генералът-академик. Той изнася само малка част от документите. Основната част се пази в архивите на Министерството на отбраната.

Пръв за „Синя папка” говори пред руски медии Василий Ерьоменко, генерал-майор от запаса, академик от Академията по проблемите на безопасността и отбраната. По съветско време в КГБ той отговарял за Военновъздушните сили и трябвало да събира информация за НЛО. Ракетните сили дори получили директива в случай на откриване на НЛО. Не трябвало  да не създават възможности за ответна агресия. През 1983-84 г. на полигона Владимировка Академията на науките, Министерството на отбраната и КГБ организират мащабно изследване на аномални явления. Военният полигон не бил избран случайно. Експертите отдавна стигнали до извода, че НЛО неизбежно се появяват на местата, където се струпва военна техника и където се изпитват оръжия.

„Може да се каже, че ние се научихме да привличаме НЛО във Владимировка. За целта рязко увеличавахме броя на полетите на военната авиация и придвижването на техника. Ако интензивността от наша страна нарастваше, то с вероятност 100 процента се появяваха НЛО”, обяснява Ерьоменко.