Русофилът Малинов се обади: В Донецк и Луганск ще посрещнат руснаците като освободители

Разследваният за шпионаж у нас иска референдум за членството на България в НАТО

Топ
17:40 - 25 Януари 2022
2551
Русофилът Малинов се обади: В Донецк и Луганск ще посрещнат руснаците като освободители

Председателят на Национално движение „Русофили” Николай Малинов даде два сценария за решаването на конфликта Украйна-Русия.

„Донецка и Луганска народни републики няма да легнат под сатъра на украинскоговорящото население в Украйна”, категоричен бе Малинов, разследван у нас за шпионаж.

„Те се отделиха в отделни „държавици” и или ще бъдат част от Украйна като автономни - като им се спазват елементарните човешки права, или ще се наложи да се признаят от Русия и да станат част от нея. И в двата случая руските войски ще бъдат посрещнати с цветя като освободители”, допълни председателят на НД „Русофили”, цитиран от Нова телевизия. 

На въпроса смята ли желанието на Русия от България и Румъния да бъдат изтеглени силите на НАТО за нарушаване на българския национален интерес, Малинов отговори: „Никой не е питал  България за влизането ни в НАТО и по този въпрос трябва да има референдум. Чужди войски не трябва да има в страната ни. Да ни се помага с оръжие и техника – да, но не и да влизат чужди военни в България”.