С чеверме с теле агитирали за вота в Раковски

Заради "почерпката" 40 общински служители са призовани в Икономическа полиция

Общество
13:29 - 09 Ноември 2021
2081
С чеверме с теле агитирали за вота в Раковски

Цяло теле отишло за чеверме в предизборния купон, с който партия агитирала избиратели за вота в Раковски в неделя. Заедно с мръвките се раздавали агитационни материали. Това било описано в сигнала до МВР, заради който днес общински служители бяха призовани да се явят в Икономическа полиция и да подписват декларации.

Информатор сподели пред "Марица" че в събота в местност до Раковски се състояла сбирка, на която присъствали бившият народен избраник и настоящ кандидат-депутат Младен Шишков, зам.-кметът на Раковски Йовко Романов и директорът на общинското предприятие "Благоустрояване и превенция” Петър Антонов. Участвали са и други активисти, сред тях и членове на местната ловна дружинка. 

"Там са яли, пили и се веселили. Раздаването на агитационни материали по време на купона не е незаконно, но защо тази сбирка с участие на общинари не е била в центъра на Раковски например, ами скрита?", коментира източникът.

Близо 40 общински служители от Раковски бяха призовани в Икономическа полиция. Кметовете на Раковски и Стамболийски Павел Гуджеров и Георги Мараджиев коментираха, че всичко това цели "сплашване на симпатизантите" на партията, за да не гласуват в неделя.