Сачева: Нелепо е втората партия да ни поставя ултиматуми

ГЕРБ и ПП-ДБ имат различни виждания, особено по публичните финанси, заяви екссоциалният министър

Новини
16:54 - 24 Април 2023
1250
Сачева: Нелепо е втората партия да ни поставя ултиматуми

Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата, да не говорим за политики, да не каним никого на среща и да изпълняваме ултиматума на втория. В демокрацията има правила и принципи, които трябва да бъдат спазвани. За пети път поред хората определиха кой да бъде първи, втори, ясно казаха, че не биха дали доверието си само на една партия.

Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя посочи, че ГЕРБ и ПП/ДБ имат различни виждания, особено по отношение на публичните финанси. Ние искаме ясни отговори - какви са намеренията им, защото говоренето им е фокусирано само върху излъчването на послания, че не биха направили нищо с ГЕРБ в първия мандат. От друга страна изглежда, че всичко, което биха могли да направят с втория мандат, могат да го направят само с ГЕРБ, поясни Сачева.

Според нея е редно да се състои лидерска среща, на която всеки да заяви управленски приоритети. По думите й най-добрият план за България е да има правителство, сформирано на паритетен принцип между двете формации, спечелили най-много гласове на изборите.

ПП/ДБ силно подценяват избирателите си, ако смятат, че могат да представят пред тях, че не работят с ГЕРБ, а разчитат само на подкрепата на ГЕРБ. Когато получим мандата, ще имаме вече ясно решение какво да правим. Номинацията за министър-председател зависи от разговорите, които ще бъдат проведени между лидерите, каза още Сачева.

Народният представител от ГЕРБ бе категоричен, че повече пари не бива да се харчат за избори, тъй като следващия вот няма да даде по-различен резултат.