Съдът остави в ареста четирима каналджии от Харманли

Общество
17:13 - 07 Юни 2023
1133
Съдът остави в ареста четирима каналджии от Харманли

Състав на Районния съд в Харманли определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо четирима мъже, обвинени за незаконно подпомагане на нелегални чужди граждани да пребивават в страната, съобщиха от Съдебната палата в Хасково. А.С. (32 г.), Г.Д. (32 г.), Г.А. (23 г.) и К.К. (23 г.) бяха изправени пред съда след случая на втори юни, когато при проверка на частен дом в Харманли служители на реда откриха деветима мъже на видима възраст между 25 и 35 години без документи за самоличност, самоопределящи се за граждани на Мароко, Алжир и Тунис.

Впоследствие се оказа, че един от предполагаемите закононарушители - Г. А., е работел по трудово правоотношение в МВР – Специален дом за временно настаняване на чужденци - Любимец, за което БТА писа.

Съдът е взел под внимание, че обвинението е за престъпление, което се отличава с висока степен на обществена опасност с оглед интензитета на престъпната дейност и броя на лицата, участвали в организирането на преминаването през страната на трафикираните лица, както и техния брой.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.