Съдът остави в ареста четиримата, обвинени за грабеж

Новини
11:47 - 13 Юни 2022
900
Съдът остави в ареста четиримата, обвинени за грабеж

Окръжният съд във Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“, спрямо Г. Б., П. Б., Г. Б. и К. К. – четиримата, обвинени за грабежа на 76-годишен самотноживеещ мъж в село Търнак, съобщиха от пресцентъра на съда. 

Те са привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура във Враца за това, че през нощта на 7 срещу 8 юни, в съучастие, а обвиняемият Г. Б. - и при условията на опасен рецидив, са отнели 1500 лева от С.Д. от същото село, като са употребили сила. При нападението в дома му четиримата нанасят множество удари с ръце и твърди предмети по главата, тялото и крайниците на стопанина. От побоя С.Д. получава средна телесна повреда.

Мъжът все още се лекува в плевенска болница. Престъплението, за което четиримата са привлечени като обвиняеми, е наказуемо с „лишаване от свобода“ за срок от пет до 15 години. Съдът е приел, че от събраните досега доказателства има обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемите към деянието, за което са обвинени.  Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано и протестирано в законоустановения срок пред Апелативния съд в София.