Съдът отказа да разпитва неизвестните момичета, които уж били със Семерджиев в колата

Общество
15:33 - 10 Април 2023
2547
Съдът отказа да разпитва неизвестните момичета, които уж били със Семерджиев в колата

Софийският градски съд отказа да търси и разпитва неизвестни момичета, които уж били в Аудито с Георги Семерджиев, когато е станала катастрофата на бул.''Черни връх''. По неговите твърдения едното от тях дори шофирало автомобила, който уби Хариет и Христина.

Преди отказа на съда Семерджиев близо час отговаряше на въпроси, като даде крайно объркани обяснения. Първо твърдеше, че в Аудито били момче и момиче. После, че били 2 момичета и момче, а накрая, че били 2 момичета. 

Също така първо каза, че не знаел техните имена, а общувал в Инстаграм като те искали да наемат автомобила му под наем. После пък обясни, че чрез адвоката си може да предостави техните имена, ЕГН и адрес.

След края на разпита му адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов поиска момичетата да бъдат разпитани като увери, че ще предостави техните имена, ЕГН и адреси при закрити врата в отсъствието на журналисти. 

Съдът се оттегли на съвещание и след което съдия Стефан Минев поиска адвокатът да му даде на листче данните, за да проверят за минути в базата данни дали такива момичета въобще съществуват. Тогава защитникът каза, че не разполага с техните имена и данни.