Съдът отне 357 бона от 29-годишен наркодилър

Крими
17:59 - 02 Септември 2020
2029
Съдът отне 357 бона от 29-годишен наркодилър

Точно 357 729 лв. отне състав на Старозагорския окръжен съд от спипан с 6 кг марихуана насред Велико Търново наркодилър.

Решението по гражданско дело, образувано по искане на Комисията за противодействане на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество/КПКОНПИ/ е публикувано на 2 септември  след поредица от заседания и заключения на вещи лица. Средствата са от няколко банкови сметки на 29-годишния Богомил П., който е бил арестуван при шумна акция на 23 март 2018 година край МОЛ в старата престолнина.

При обиска в карания от него автомобил опел „Корса“ и в квартира, наета от приятеля му Мартин И. от Враца са били иззети близо 6 кг канабис, който им бил доставян от района на Петрич с посредничество на приятелката му Клара Л. Заедно с „тревата“ били намерени малко метамфети, две електронни везни и списък с кодирани имена на клиенти.

Наказателното дело, водено във великотърновския окръжен съд е приключило на 26 юли с.г. със споразумение , по силата на което Богомил, Мартин и Клара са се признали за виновни по повдигнатите им обвинения в незаконно притежание и търговия с дрогата.

Точно две години е продължило делото за отнемане на незаконно придобитите от дилъра средства, въпреки заключенията на вещите лица че има огромно разминаване между законните му приходи и банковите постъпления Богомил П. на няколко пъти е искал и получавал възможността да оспорва.

Решението на старозагорския съд може да бъде обжалвано през състав на апелативния съд в Пловдив. Освен с парите от банковите си сметки той ще трябва да се раздели и със старичък „Мерцедес Ц 220“ модел от 2002 година и ще трябва да заплати 12 588 лв държавна такса, към която се прибавят и 1596 лв за юрисконсулта на КПКОНПИ.