Съдът пожали украинец, убил баба, дядо и двете им внучета

29-годишният украинец Виктор Кулчуе излезе под домашен арест след зверската катастрофа

Топ
16:33 - 10 Октомври 2019
2362
Съдът пожали украинец, убил баба, дядо и двете им внучета

Съдът пожали убиец на баба, дядо и двете им внучета! Постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“ постанови състав на Пловдивския апелативен съд спрямо 29-годишния украинец Виктор Кулчу, който бе задържан заради гибелта на 4 души при катастрофа в прохода Хаинбоаз на 4 октомври.

Чужденецът, който от две години работи в България и е със статут на постоянно пребиваващ се прибирал към родината си миналата събота, към 18,35 часа обаче навлязъл в насрещното движение с мощното си БМВх7 и в него се врязало старичко Ауди, карано от 57-годишния пенсионер и бивш миньор от град Шивачево Николай Славов.

При удара се възпламенила газова уредба на аудито, в пламъците изгоряха шофьорът, 54-годишната му съпруга Татяна Славова и внучетата им: 6-годишната Йона и 15-годишният Николай , които пътували на задната седалка.

В неделя старозагорският окръжен съд постанови  постоянен арест за Кулчу, който е обвинен за нарушение за закона за движение по пътищата и настъпила в резултат на това смърт на повече от един човек. НК предвижда за подобно престъпление затвор от 3 до 15 години.

Апелативните съдии са постановили по леката мярка за неотклонение защото нямало данни украинецът да се укрие или избяга от правосъдието. Кулчу не е криминално проявен, има семейство и 8-месечно дете, които живеят в град Твърдица, недалеко от Одеса, както и постоянен адрес в България. Определението на апелативния съд е окончателно.