СЪДЪТ РЕШИ: Шофьорът-убиец Семержиев остава в ареста (СНИМКИ)

Едната маратонка на обвинения е намерена в мощния джип след катастрофата

Новини
18:56 - 09 Юли 2022
6670
СЪДЪТ РЕШИ: Шофьорът-убиец Семержиев остава в ареста (СНИМКИ)

Софийският градски съд реши Георги Семерджиев да остане в ареста!

По време на заседанието стана ясно, че едната маратонка на Семерджиев е намерена в мощния джип след катастрофата, а втората в дома му, съобщава БНТ.

По фасадата на кооперацията са открити следи от стълба и от кръв, поради нараняване на дясното стъпало на Семерджиев.

Самият той заяви пред съда, че не е виновен за нищо и иска да се прибере вкъщи.

Всичко ми е легално, имам си бизнес и не виждам причина да съм тук. Просто бях отвлечен. Откраднаха ми и колите. Това е истината. Проверете и ще видите. Подал съм сигнал в ГДБОП и в 4 районно, каза още Семерджиев. Шофьорската ми книжка е швейцарска и истинска, но не помня кога ме отвлякоха, заяви той.

По време на заседанието, Семерджиев прекъсна пледоарията на прокурора със заявление, че иска да отиде в болница. Обясни, че бил бит по време на задържането. В началото на заседанието твърдеше, че е отвлечен, а не задържан.

Семерджиев е обвинен за тежката катастрофа на бул. "Черни връх", станала на 5 юли вечерта и при която загинаха две невинни млади жени.

Обвиняемият е привлечен като такъв по общо три престъпления: причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.

Очаквайте подробности!

Снимки: Агнес Методиева