Съдят хлапета, откраднали сейф с пари

Новини
13:27 - 15 Юли 2020
1583
Съдят хлапета, откраднали сейф с пари

Две непълнолетни момчета си навлякоха гнева на органите на реда, след като на 7 юли 2019 г. задигнаха сейф с пари от столичен ресторант. От прокуратурата ги дават на съд.

На 07.07.2019 г., след 01.46 ч., обвиняемите Алекс И. и Добри П. се намирали пред ресторант в гр. София, стопанисван от „С.П.“ ЕООД, с управител П.А. Обвиняемите забелязали, че служителя на нощната охрана – Ц.Д., спи и решили да влязат в заведението, за да видят дали вътре има парични средства или други ценни вещи, които могат да вземат за себе си. Алекс И. и Добри П. влезли в заведението и се насочили към кухненското помещение на ресторанта. Там видели метална каса с код, оставена на рафт и решили да я вземат със себе си, тъй като предположили, че в нея се съхраняват парични средства или други ценни вещи. В изпълнение на взетото решение двамата обвиняеми взели оставената каса на рафта, ведно с намиращите се в нея вещи - парична сума в размер на 2 300 лева, секретни ключове и дистанционно за СОТ, като общата сума на отнетите вещи е в общ размер на 2 375,50 лева. Носейки касата на ръце обвиняемите бързо се отдалечили от заведението. Около 03.30 ч. Ц.Д. се събудил, но не забелязал, че касата липсва. Управителят П.А. пристигнал в ресторанта около 12.00 ч. на 07.07.2019 г. и тогава установил липсата на касата. Действията на Алекс И. и Добри П. били заснети от охранителни камери.

По случая било образувано досъдебно производство. По отношение и на двамата обвиняеми била взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при Детска педагогическа стая“. Предстои делото срещу обвиняемите Алекс И. и Добри П. да продължи в съда.