Съдят наркоман, потрошил полицай в Студентски град

Общество
16:33 - 20 Май 2022
1665
Съдят наркоман, потрошил полицай в Студентски град

Софийска градска прокуратура внесе в съда дело  за подкуп, телесна повреда на полицейски органи и държане на наркотици срещу А.Ш. Той е спрян за проверка в автомобила си в столичния жк. "Студентски град" на 12 юли 2019 г. Виждайки полицаите,  А.Ш. започнал да бърка в джобовете на панталоните си, извадил полиетиленово пликче с коноп и го пъхнал в предната част на панталоните си.

Униформените се легитимирали, поискали документите за самоличност на обвиняемия, направили справка по телефона и разбрали, че А. Ш. е осъждан.

На въпрос дали носи в себе си забранени от закона вещи, обвиняемият бръкнал в панталоните си, извадил и изхвърлил на земята пликчето с коноп и отговорил отрицателно. Полицаите пристъпили към задържането му, при което А. Ш. оказал яростна съпротива. Въпреки че бил повален на земята, успял с коляно да удари единия полицай в лицето, като му причинил кръвоизлив в носа. С другия си крак нанесъл удари в крака и ръката на другия полицай. След това А. Ш. предложил на служителите на реда пари, за да го пуснат и да не го задържат.

Разследването по делото е проведено от 07 РУ-СДВР под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура. В хода му са разпитани свидетели, извършени са оглед на местопроизшествие, приобщени са веществени доказателства, назначени и изготвени са експертизи, проведени са и други действия по събиране и проверка на доказателства.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от Софийски градски съд.