Съдят пияница от Видин, пребил жена си пред малкия им син

Общество
15:19 - 25 Март 2024
1391
Съдят пияница от Видин, пребил жена си пред малкия им син

Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу Т.Б. (на 42 години), привлечен към наказателна отговорност за престъпления, извършени при условията на домашно насилие, съобщиха от обвинението.

От 2018 г. насилникът живеел на семейни начала с М.С. Заедно със малолетния им син те обитавали жилището на родителите на обвиняемия във Видин.

Отношенията в семейството се влошили вследствие на злоупотреба на алкохол от страна на мъжа.

На 13 април м. г., след пореден скандал в семейството, Т.Б. изгонил жената от жилището им, като тя тръгнала заедно с детето им.

На следващия ден обвиняемият чакал М.С. пред магазина, в който тя работела. Накарал я да се качи в колата му и да изнесе багажа си от дома му. Докато управлявал автомобила Т.Б. нанесъл множество удари на жената в областта на лицето, разбил й носа. Това се случило пред малкото им дете. Побоят продължил и след като тримата стигнали до жилището.

През следващите седмици пострадалата имала видими следи от насилие – синини, подутини, кръвоизливи. Нейните роднини и колеги подали няколко сигнала в полицията, но от страх тя не посмяла да сподели на служителите на реда за случилото се.

Обвиняемият заплашвал М.С., проявявал агресия, упражнявал спрямо нея постоянно физическо и психическо насилие.

На 29 юли м. г. пострадалата избягала от дома на обвиняемия с детето им. Отишла в полицията и подала жалба, в която описала упражняваното спрямо нея домашно насилие.

Предстои делото да продължи в съда.