Салата цикория и манго с горчица (С ВАРИАЦИЯ)

за 4 порции, 20 мин

Кухня
09:09 - 18 Април 2021
1515
Салата цикория и манго с горчица (С ВАРИАЦИЯ)

Продукти

1 жълта цикория

1 червена цикория

1 манго

1 глава червен лук

1-2 с.л. ябълков оцет

1 ч.л. мед

3 ч.л. остра горчица

2 ч.л. сладка горчица

100 мл мътеница или 50 + 50 кисело и прясно мляко

сол и черен пипер

1/2 връзка див лук или зелените пера на пресен лук

 

Приготвяне

Двете цикории се разделят на листа и се нарязват или накъсват едро, по-малките листа се оставят цели.

Мангото се обелва и се нарязва на тънки филийки. Обеленият червен лук се нарязва на дребно.

Оцетът, медът, двата вида горчица, мътеницата, сол и черен пипер се разбиват на кремообразен дресинг.

Дивият лук се нарязва на дребно и половината се добавя към дресинга.

Смесват се цикориятя, мангото, червеният лук.

Залива се с половината дресинг и се поръсва с дивия лук.

Останалият дресинг се поднася отделно за допълнително овкусяване.

Вариация: Цикорията може да е замени с хрупкава зелена салата, със спанак или с микс от листни зеленчуци.