Салата с круши , рукола, ядки и сирене

за 4 порции, 20 мин

Кухня
13:50 - 04 Април 2024
10901
Салата с круши, рукола, ядки и сирене

Продукти

2 едри круши

60 г орехи или други ядки

200 г рукола или друга зелена салата

50 г хляб по избор

1 с.л. зехтин или олио

130 г горгонзола или друго синьо сирене (може да се замени с моцарела, с бяло саламурено сирене, с меко козе сирене)

1 скилидка чесън

1 ч.л. мед

2 с.л. ябълков оцет

2 с.л. орехово олио или друго

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Орехите се запичат на сух тиган до златисто кафяво.

Хлябът се нарязва на филийки, запържва се в загретия зехтин и се начупва или нарязва на хапки.

Крушите се разполовяват надлъжно, изчиства се семето и се нарязват на тънки филийки.

Крушите се подреждат върху руколата. Поръсват се хлябът, едро нарязаните орехи и 2/3 от натрошеното синьо сирене.

Останалото сирене се пасира с обеления чесън, меда, оцета и ореховото олио.

Подправя се със сол и черен пипер и се полива салатата.