Само в Lupa.bg: Атрактивна инженер-математичка катурва ген. Атанасов от шефския стол в ДСБ?

Новини
14:15 - 02 Декември 2021
10037
Само в Lupa.bg: Атрактивна инженер-математичка катурва ген. Атанасов от шефския стол в ДСБ?

Инженер-математик и програмист в лицето на атрактивна руса дама с висока вероятност може да катурне ген. Атанас Атанасов от шефското място в ДСБ съвсем скоро Lupa.bg от надежден източник в партията на Иван Костов. 46-годишната лидерка на най-силната организация на партията - район "Лозенец" - Елена Спасова, се е кандидатирала за лидер и  на Националното събрание на партията ще стане ясно дали ще получи подкрепата на колегите си.      

Засега няма други кандидатури освен нейната, за шефското място в партията не се е чуло да се е кандидатирала заместничката на Атанасов - Цецка Бачкова, която се прочу като голямото острие на тъмносините.

Елена Спасова беше председател на предизборния щаб в 23-и МИР в София, където листата водеше тъмносиният генерал. Спасова обаче не е човек на председателя, а напротив - по-скоро е в лагера на критиците на сегашния лидер, разкриват хора от партията. Не беше и кандидат-депутат.    

Спасова е софиянка, омъжена е и има две деца. Инженер е по професия, завършила е математическата гимназия в София. Енергичната дама управлява собствено инженерингово дружество повече от 15 години. Работила е като консултант, изпълнител и подизпълнител по различни проекти в частния и държавния сектор.

Самата тя твърди, че нейни приоритети са борба с корупцията, некомпетентността и безотговорността, както и по-ефективната администрация.

Ето и какво каза тя за решението си да се кандидатира за наследник на Иван Костов:

"И когато кажеш "хоп" вероятно трябва да скочиш. Да, ще се кандидатирам за председател на ДСБ защото за мен това е кауза. Знам как трябва да изглежда тази партия и знам как трябва да се управлява. Не, не искам да съм депутат. Знам какво не трябва и кое трябва. Знам, че е тъпо да нямаш смелост да свикаш събрание и да, аз ще го свиквам редовно.
Друго, няма да трудоустройвам никого.
Трето, само кръв пот и сълзи ви обещавам.
Ако искате..."

След обезсърчаващия резултат на парламентарните избори, почти веднага след вота на 14 ноември, в партията масово се надигнаха призиви за оставка на лидера ген. Атанасов. На следващия ден след като Христо Иванов хвърли оставка, генералът последва примера му и обяви, че свиква Национално събрание на партията за избор на ново ръководство.

И сега, в тъмносините редици, голяма част от хората обвиняват Атанасов  не е успял да задържи ДСБ на гребена на вълната, някои дори са гневни, че партията на Костов е претопена в ДБ и няма индивидуалност.

Сега обаче тъмносини твърдят, че Атанасов и хората около него „тупкат топката”, като отлагат напред във времето свикването на Национално събрание. Вече е почти сигурно, че висшият форум на ДСБ може да не се свика чак до 15-и февруари, а вече се коментирала дори датата 15 март, което е твърде далеч във времето.